4/4 fotografii

Descriere

Spitalul de îngrijiri paliative Ilişeşti este o unitate medicală cu paturi, de monospecialitate, care asigură servicii de îngrijire paliativă în regim de spitalizare continuă pentru pacienţi oncologici şi non-oncologici eligibili pentru îngrijirea paliativă, cât şi pentru pacienţi în stare terminală. Unitatea noastră acordă servicii medicale la cel mai înalt nivel calitativ, activitatea desfăşurându-se în acord cu protocoalele şi ghidurile naţionale şi internaţionale în domeniu. Deţinem dotări şi echipamente moderne, circuite funcţionale specifice, iar condiţiile hoteliere sunt de cea mai bună calitate. În cadrul spitalului lucrează o echipă interdisciplinară de profesionişti dedicaţi abordării holistice a pacienţilor şi familiilor acestora, personal de o înaltă ţinută profesională şi morală.

Spitalul îşi desfăşoară activitatea în acord cu respectarea tuturor prevederilor legale în domeniu şi deţine toate avizele şi autorizaţiile necesare funcţionării.

Precizăm de asemenea faptul că managementul spitalului se preocupă în mod continuu de asigurarea calităţii şi îmbunătăţirea serviciilor oferite, siguranţa şi satisfacţia pacientului situându-se pe primul plan. Suntem deschişi oricăror sugestii şi observaţii efectuate cu obiectivitate, cât şi propunerilor constructive menite să aducă plus valoare unităţii noastre.

În acest sens vă informăm că, deşi nu reprezintă o dotare obligatorie, în planul strategic de dezvoltare al unităţii noastre se regăseşte şi amplasarea în cel mai scurt timp a unui lift, lucrare care a fost însă temporizată datorită constrângerilor financiare generate de efectuarea investiţiilor masive pentru refuncţionalizarea la standarde de cea mai înaltă calitate a imobilului în care ne desfăşurăm activitatea. Precizăm faptul că am asigurat şi vom asigura în continuare toate măsurile de siguranţă care să suplinească absenţa ascensorului şi menţinerea confortului permanent al pacienţilor noştri, activitatea desfăşurându-se din momentul deschiderii spitalului şi până la acest moment fără niciun incident semnificativ.

Cu excepţia observaţiei privind absenţa ascensorului, dorim să subliniem faptul că celelalte afirmaţii apărute în publicaţia Dvs sunt inexacte, acestea nereflectând în niciun mod realitatea. De asemenea ne exprimăm rezerva de a nu face aprecieri legate de foştii colaboratori ai spitalului, înţelegând astfel să păstrăm decenţa cât şi normele etice de protejare a confidenţialităţii în ceea ce priveşte activitatea acestora.

În final, pentru a vă convinge de veridicitatea afirmaţiilor noastre cu privirea la activitatea din cadrul Spitalului de îngrijiri paliative Ilişeşti, vă adresăm pe această cale invitaţia de a ne vizita unitatea şi în acelaşi timp reiterăm disponibilitatea şi deschiderea noastră către dialog.

Servicii

SERVICII MEDICALE OFERITE
La Spitalul Ilişeşti, admiterea pacienţilor pentru spitalizare se face pe bază de programare, în ordinea solicitărilor și în urma avizului medical al șefului Secției Îngrijiri Paliative, pe baza unui bilet de trimitere emis de medicul de familie sau specialist. Documentarea criteriilor de selecție pentru fiecare caz în parte, oncologic sau non-oncologic, se face pe baza dosarului medical al pacientului şi a examinării acestuia.
Durata de spitalizare în Spitalul Ilişeşti nu este predefinită, ci depinde exclusiv de starea pacientului şi de decizia acestuia sau a familiei. Admiterea de noi pacienţi se face numai la eliberarea unui loc / pat, iar în acest scop se pot realiza liste de aşteptare.

Procesul de îngrijire
Pacienţii internaţi beneficiază de servicii medicale, nursing, psihosociale şi de asistenţă spirituală, planul de îngrijire fiind bazat pe o evaluare comprehensivă şi interdisciplinară a pacientului şi familiei. Evaluarea iniţială şi ulterioară sunt realizate prin intervievarea pacientului şi familiei, revizuirea documentelor medicale, examinare şi evaluare clinică şi paraclinică pentru documentarea diagnosticului complet, stadiului bolii, prognosticului, a tarelor asociate, simptomelor fizice şi psihologice, statusului funcţional, mediului sociocultural şi spiritual de provenienţă.

Sunt de asemenea evaluate aşteptările pacientului şi familiei referitoare la obiectivele îngrijirii, înţelegerea diagnosticului şi prognosticului, preferinţa pentru locul îngrijirii.

Planul de îngrijire este bazat pe nevoile, obiectivele şi valorile exprimate de pacient şi familie, şi elaborat sub îndrumarea profesioniştilor din domeniu.

Tuturor pacienţilor li se asigură controlul durerii şi al altor simptome asociate bolii.

Membrii echipei interdisciplinare evaluează iniţial şi pe parcurs nevoile psihoemoţionale ale pacientului şi familiei, le identifică, discută şi formulează obiective şi acţiuni pentru planul unic de îngrijire.

Întreg personalul clinic este instruit în modele de comunicare empatică şi suport emoţional şi poate construi o relaţie terapeutică eficientă cu pacientul şi aparţinătorii şi gestiona situaţiile cotidiene.

Pe parcursul internării se pot organiza întâlniri cu familia, pacientul şi membrii echipei interdisciplinare pentru a clarifica nevoia de informare, temerile, obiectivele îngrijirii, planificarea externării şi îngrijirii ulterioare.

Nevoile sociale ale pacientului şi familiei sunt identificate în evaluarea interdisciplinară şi soluţionate, pe cât se poate de eficient, conform planului de îngrijire. Serviciile de suport spiritual / religios sunt esenţiale în îngrijirea pacienţilor şi familiilor pentru a face faţă efectelor bolii incurabile grave, decesului şi doliului. Pacienţii au acces la preoţi, pastori, clerici aparţinând propriei lor religii.

Specificul activităţii de îngrijiri paliative presupune o intensă activitate de nursing în îngrijirea bolnavului aflat în stadiul avansat/terminal al bolii: monitorizarea pacientului, administrarea de antalgice (incluzând opioide) pentru controlul durerii, îngrijirea stomelor, fistulelor, tumorilor exulcerate, escarelor, limfedemului, abordarea holistică integrând planurile fizic, psihic, social şi spiritual, cât şi comunicarea permanentă cu pacientul.

Din acest considerent, pentru a putea furniza servicii medicale de calitate, echipa de lucru multidisciplinară este formată din:
-Medici de paliaţie
-Asistenţi medicali
-Infirmiere
-Psiholog
-Preot/ pastor, etc.
-Kinetoterapeut.

Hartă

Str. Principala, Nr. 307C, Ilisesti, Suceava



Păreri

Adaugă părerea ta







Acest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Suceava

vezi toate căminele