Descriere
Un reazem pentru timpuri tulburi şi pentru suflet… este „Casa Buncilor”. Sufletul celor care sunt bunicii noştri, începutul nostru, cei care ne-au învãţat cum sã mergem pe linia vieţii, cei cãrora noi le dedicăm timp pentru a-i îngriji, respecta şi iubi…Casa Bunicilor, nu este altceva decât o CASĂ, o familie mare, un loc cald și prietenos, la țară, de unde provin majoritatea bunicilor noștri și unde doresc mereu să ajungă, acest lucru și-l mai amintesc – casa părintească și copilăria, deoarece pe toți îi „unește” aceeași afecțiune-Demența. „Casa Bunicilor” este locul unde bunicii își găsesc liniștea în „lumea creată” de boala pe care nu ei au ales să o ducă pe umeri, ajutați și înțeleși de cei care au ales să aibă grijă de ei.
Asociaţia “Beautiful Life” s-a înfiinţat în anul 2010, fiind un ONG cu o misiune plinã de optimism, având ca scop organizarea, dezvoltarea şi furnizarea de servicii sociale și medicale pentru persoanele vârstnice.
VIZIUNEA ASOCIAŢIEI:
„Sufletul e acelaşi în toate fiinţele vii, deşi corpul fiecãreia e diferit.” Hipocrate
Noi pornim de la credinţa cã: „Tot ce în viaţã dãruim, Bune, rele, Cu sau fãrã de valoare, Mai târziu sau mai devreme, nouã ni le dãruim!” ceea ce ne ghideazã în misiunea noastrã de a oferi o calitate a vieţii tuturor persoanelor vârstnice din comunitate.
VALORILE ÎN CARE CREDEM ŞI LE FACEM VIZIBILE:
Viaţã
Demnitate
Respect
Toleranţã
Responsabilitate
Grijã
Evoluţie
CENTRUL REZIDENȚIAL PENTRU SENIORI „CASA BUNICILOR”
este un proiect inițiat, dezvoltat și susținut de Asociația „Beautiful Life” din anul 2010 cu activitate continuă.
Conceptul acestui proiect s-a „născut” în urmă cu mai bine de trei decenii, când, copil fiind, în vizitele pe care le făcea împreună cu bunica la prietenele ei în vârstă și bolnave, promotorul centrului a realizat că neputința bătrâneții nu trebuie să fie o povară pentru bunicii noștri și implicit pentru familia acestuia. Peste ani și în urma unei pregătiri, experiențe și expertiză în domeniul medical, hotărârea de a oferi o calitate a vieții bunicilor, iar unii dintre noi suntem binecuvântați că-i mai avem, nu a fost decât un imbold în misiunea pe care unii dintre noi o avem de îndeplinit.
Echipa multidisciplinară care deservește Centrul, cunoaște psihologia fiecărui bunic, trecutul lor, modul de viață avut, stadiul evoluției bolii și tratamentul pe care îl are de urmat, este flexibilă în privința problemelor ridicate de fiecare, comunică permanent cu familia și ia împreună cu aceasta cele mai bune decizii în ceea ce privește situația fiecărui bunic.
Atunci când se îmbinã experienţa, cunoştinţele, empatia, motivaţia şi priceperea echipei care lucreazã cu vârstnicul aflat în dificultate, putem realmente vorbi de calitate a vieţii şi de sprijin pânã la apusul ei.
O ZI LA CASA BUNICILOR
Prin toate activitãţile noastre dorim sã valorizãm persoana vârstnicã – tezaur de experienţã, studii, meserie, activitate, familie – pur şi simplu Viaţa…
Originalitatea conceptului și a standardelor de calitate după care funcționează acest Centru, se bazează pe înlãturarea ideii de a face un mix, axându-ne pe o anumitã problematicã a vârstei a treia, care este Demenţa şi, în acest context, am înglobat un complex de servicii, îmbinând problema de sãnãtate, problema socialã şi ideea de familie. Conceptul şi modalitatea de implementare a sa în cadrul acestui Centru – este cartea noastrã de vizită.
Activitãţile care se desfãşoarã la „Casa Bunicilor” sunt planificate în prealabil, se pliazã în cele mai mici detalii pe patologia, personalitatea, evoluţia stãrii de sãnãtate a persoanei vârstnice și se realizează conform principiului: „ne îngrijim de bunicii noştri ca de proprii bunici într-un mediu familial, ţinând cont de toate aspectele care cresc calitatea vieţii”.
Activitățile zilnice sunt adaptate după necesitățile și prioritățile bunicilor de fiecare zi: începând cu programul de dimineață care este pliat pe nevoile de somn, aranjarea pentru întreaga zi, micul dejun, activități de destindere, gustarea, masa de prânz, siesta, programul relaxant de după-masă, gustarea, încheind ziua cu cina și pregătirea pentru culcare. În funcție de preferințele fiecăruia ieșim la o plimbare sau pur și simplu ne relaxăm pe terasă, în zilele cu temperaturi adecvate pentru acest gen de activitate.
Cazarea persoanelor vârstnice se face pe o perioadã scurtã sau lungă în camere cu o atmosferă caldă și primitoare ceea ce oferă bunicilor un sentiment de siguranță și confort psihic.
Vârstnicii în general, iar cei cu Demenţă în special, au o imunitate aproape inexistentã, de aceea noi am cãutat sã gãsim „o formulã” nutriţionalã care sã vinã în ajutorul lor în a preîntâmpina apariţia complicaţiilor care pot apare în cazul Demenţei (infecţiile).
Luând în considerare acest aspect, regimul de hranã al unui bunic este foarte bogat atât calitativ în vitamine, glucide, proteine animale şi vegetale, lipide, cât și cantitativ.
Asistenţa medicalã are caracter permanent, bunicii fiind supravegheaţi în permanenţã, oferindu-li-se consultaţie şi tratament de specialitate adecvat fiecărei patologii şi este oferitã de o echipã multidisciplinarã care este atent coordonatã de însãşi creatoarea Centrului.
Un aspect important în îngrijirea bunicilor este igiena corporală. În funcţie de capacitatea de discernământ, gradul de mobilitate și cerinţele personale, ne asigurăm că fiecare beneficiază de ajutorul necesar pentru realizarea și menținerea continuă a igienei corporale; produsele de igienă corporală precum și scutecele pentru incontinență sunt adaptate fiecărui bunic, potrivit tipului de piele. Bunicii sunt toaletaţi zilnic si celor cu incontinenţă li se schimbă scutecul ori de cate ori este nevoie. Pentru cei imobilizaţi la pat se realizează manevrele de prevenire a escarelor de decubit prin utilizarea echipamentelor specifice pentru prevenirea acestora.
Un alt aspect important este asigurarea serviciilor de cosmetică: tuns, coafat, vopsit, bărbierit, manichiură, pedichiură, aceste servicii au menirea să crească confortul psihic și fizic al persoanei vârstnice, să întărească stima de sine, să-i îmbunătăţească imaginea, să o valorizeze.
Servicii
SERVICII INCLUSE IN COSTUL DE BAZA:-Acordare de suport social, moral și supraveghere medicală
-Cazare permanentă
-Asigurarea hranei zilnice: 3 mese principale si 2 gustari adaptate fiecarei patologii
-Supraveghere permanenta: 24/24 ore, 7/7 zile
-Monitorizare permanentã a stãrii de sãnãtate prin consultatii ale medicului de familie
-Monitorizarea parametrilor fiziologici: TA, puls, temperatură, respiraţie, diureză, scaun
-Monitorizarea glicemiei
-Servicii de relationare cu farmacia in vederea eliberarii medicatiei prescrise
-Administrarea medicatiei( per oral, subcutan – a insulinei) conform prescriptiei medicale
-Administrarea medicatiei conform prescriptiei medicale
-Facilitarea accesului la mijloacele de tratament medical si la servicii de recuperare conexe
-Efectuarea unei electrocardiograme/luna
-Servicii de suport pentru activitatile zilnice: mobilizare, igiena personala, servire si hranire
-Servirea hranei si alimentarea varstnicului in functie de necesitate: asistare, ajutor, dependent
-Alimentarea artificială pe sonda naso-gastrica, gastrostomă, jejunostoma
-Alimentarea pasivă a varstnicului cu tulburări de deglutiţie
-Efectuare de dus zilnic sau de cate ori este nevoie
-Toaleta varstnicului cu probleme medicale sau imobilizat: toaletă parţială, la pat sau la baie
-Efectuarea de mobilizare: schimbarea poziţiei, tapotaj, fizioterapie respiratorie pentru evitarea complicaţiilor pulmonare pentru varstnicii mobilizati la pat
-Efectuarea de mobilizare: bandaj compresiv, aplicaţii medicamentoase, pentru evitarea complicaţiilor vasculare ale membrelor inferioare
-Schimbarea scutecului(pampers) de cate ori este nevoie
-Asigurarea de produse necesare intretinerii tegumentelor: crème, uleiuri, pudre, spume, speciale pentru pielea varstnicilor
-Asigurarea echipamentelor specifice pentru prevenirea escarelor: perne, colaci, saltele antiescara.
-Asigurarea dispozitivelor medicale pentru mobilizare: bastoane, carje, cadru de mers, fotoliu tip wc, fotoliu rulant
-Asigurarea produselor de igiena personala: pasta de dinti, perie, apa de gura, sampon, gel de dus, crema de corp, deo-roll, body spray, produse pentru barbierit, etc.(exceptia e la internare).
-Igienizarea zilnica a camerelor si a tuturor spatiilor comune cu material si dezinfectante de inalta calitate
-Servicii de spalare si ingrijire a imbracamintei varstnicului
-Schimbarea lenjeriei zilnic si de cate ori este nevoie
-Servicii de manichiura, pedichiura
-Activitãţi recreaţionale, socializare si terapie ocupaţionalã
-Activitãţi de consiliere si informare sociala, susţinere emoţionalã individualã şi de grup
-Organizare de mese festive de sarbatori si zile de nastere.
-Consiliere spirituala
-Acces la telefonul mobil al casei
-Internet wireless in camere si in spatiile comune
-Acces in toate spatiile comune interioare si exterioare
-In caz de urgenta, se solicita serviciul de urgenta 112.
SERVICII SI PRODUSE CARE NU INTRA IN COSTUL DE BAZA:
-Servicii medicale de specialitate
-Efectuare de electrocardiograma
-Procurarea medicamentelor necesare a fi administrate
-Servicii de relationare permanenta cu medicii specialisti care deservesc Centrul
-Evaluarea psihologica a varstnicului
-Psihoterapie
-Recoltarea, transportul si efectuarea produselor biologice pentru laborator
-Administrarea la recomandarea medicului a tratamentului injectabil(subcutan, intramuscular, intravenos, prin perfuzie endovenoasa)
-Servicii pentru diferite proceduri medicale necesare(montare sonda urinara, montare sonda de alimentare(naso-gastrica), precum si procurarea acestora.
-Pansamentul plagilor(inclusiv materialele folosite)
-Procurarea scutecelor(pampers) pentru incontinenta urinara
-Servicii de kinetoterapie, masaj
Investigatii medicale la recomandarea medicului specialist
-Consiliere si suport pentru familie privind constientizarea evolutiei ireversibile a bolii – la cerere
-Asistare la transportul pentru diverse investigatii medicale
-Consiliere si suport pentru familie in caz de deces – la cerere
-Servicii de coafura, tuns
-Suport pentru intocmirea dosarului in vederea incadrarii beneficiarului in grad de handicap.
Hartă
Str. Vânătorilor, Nr. 591/G, Cristesti, Mures
Păreri
Adaugă părerea taAcest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!